Blog

UCI Mountain Bike World Cup 2013: Nove Mesto na Morave

In 26 mai 2013 s-a desfasurat in Cehia a doua etapa de Cupa Mondiala de MTB din acest sezon. Doi dintre riderii Interteam au avut sansa de a participa la aceasta etapa, la Nove Mesto na Morave:  Vlad Sabau si Elisei Miron, a caror relatare despre eveniment o puteti citi pe blogurile lor personale, unde gasiti si mai multe fotografii de la eveniment.

Cupa Mondiala este locul unde isi masoara puterile cei din crema mountain bike-ului mondial.  Nino Schurter (castigatorul acestei etape, cat si a etapei de anul trecut de la Nove Mesto, multiplu campion mondial), Julien Absalon (fost campion olimpic), Jaroslav Kulhavý (campion olimpic) – favoritul ceh si alte nume grele s-au intrecut pe traseul tehnic si spectaculos, incurajati de pe margine de miile de fani incantati de eveniment. Va invitam sa cititi despre eveniment relatarile sportivilor nostri.

Iata cateva aspecte pentru cei mai putin familiarizati cu proba olimpica de Cross-Country, respectiv cu Cupa Mondiala:

- aici participa doar rideri profesionisti si semi-profesionisti cu minim 20 de puncte internationale (exceptie fac loturile nationale) si fiecare categorie de varsta (U19, U23, Elite) / sex concureaza separat. Adica nu e ca si cum ai participa la un maraton international cu peste 3000 de participanti dintre care doar vreo 50 sunt aproximativ profesionisti si in total sunt vreo 20 de categorii, toti la un loc.

- traseele de XCO sunt foarte solicitante si tehnice, lungimea traseului si chiar si diferenta de nivel fiind prea putin relevante. In mod normal un traseu de XCO are intre 4 si 6 km pe tur, urmand sa se parcurga mai multe ture, numarul acestora fiind stabilit in asa fel incat castigatorul sa se incadreze intre 1h30′ – 1h45′.

Ne bucuram ca am putut ‘juca’ pe scena mondiala a ciclismului montan, fiindca a fost o experienta extrem de constructiva pentru riderii nostri din punct de vedere sportiv cat si privind din prisma unui organizator de competitii specifice. Multumim companiei Autoworld – dealer Volkswagen pentru ca ne-a asigurat mobilitatea la acest eveniment.

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply