Blog

XCOradea Series: Etapa a doua

Duminica 2 iunie a avut loc Paleu XCO – a doua etapa a primului campionat de ciclism montan din Oradea: XCOradea Series. Evenimentul organizat de C.S. Velo Sport Oradea s-a defasurat in padurea de langa localitatea Paleu, pe un traseu de aproximativ 3,8 km cu o diferenta de nivel de 140 m, cumulat pe tur: concurentii de la categoria Elite aveau de parcurs 7 ture, iar amatorii 4 ture.

La start s-au aliniat si cativa dintre membrii echipei Interteam, care au luptat nu numai pentru victoria acestei etape, ci si pentru a se clasa cat mai bine in acest campionat de trei etape.

La ora 11 s-a dat startul atat pentru categoria Elite, cat si pentru amatori, care au inceput concursul in forta, pe un traseu uscat, insa norii negrii erau tot mai amenintatori, udandu-i pe concurenti pana la piele si transformand traseul de dificultate redusa intr-un camp de lupta plin de noroi. Majoritatea amatorilor au fost prinsi de ploaie in ultimul tur, in timp ce concurentii de la Elite au parcurs ultimele 2 ture in ploaia torentiala.  Cei mai norocosi sau mai prevazatori dintre ei s-au pregatit cu cauciucuri de noroi, in timp ce ceilalti au fost nevoiti sa patineze pe noroi cu cauciucuri pentru vreme uscata.

Lupta pentru prima treapta a podiumului s-a dat intre Elisei Miron si Tudor Radu, care s-au duelat in primele ture pana la inceperea ploii torentiale cand Elisei a reusit sa se detaseze datorita faptului ca avea echipata bicicleta cu anvelope adecvate pentru teren ud.

Asadar, podiumul Elitelor a fost alcatuit in totalitate de clujeni: Elisei Miron de la InterTeam a terminat cursa pe locul 1, intarindu-si astfel pozitia de lider in campionatul XCOradea Series, locul doi a fost ocupat Radu Tudor de la Ideal Geiger Team, iar a treia treapta a podiumului a fost completata de Vlad Sabau de la InterTeam Cluj.

5

Nicolae Andreica a urcat si el pe podium, pe locul 3 la categoria ”Amatori 30-39 de ani”.

3

Ciobanu Andrei, la doar 13 ani, nu s-a lasat intimidat  de ploaie si a castigat un binemeritat loc 3 la categoria sa de varsta (Juniori).

12

Tot in 2 iunie a fost si ziua colegului nostru  de la Clujul Pedaleaza – Vezentan Laurentiu, caruia ii dorim si pe aceasta cale ”La multi ani” si numai ganduri de bine, spor la pedalat si la cat mai multe relatari frumoase de la evenimentele pe doua roti la care participa. El a urcat pe prima treapta a podiumului la categoria sa de varsta.

Cupa “Crater” XCO Betfia, urmatoarea etapa din acest campionat va avea loc in 11 august 2013, in padurea aflata in vecinatatea localitatilor Betfia si ”Baile 1 mai” .

 

Sursa foto: Ciobanu Ovidiu, Zakar Sándor, Actros Kukac.

This Post Has 1 Comment

  1. Ciobanu Ovidiu says:

    Un eveniment de ciclism montan reprezentat consistent de membrii echipei Interteam aproape la toate categoriile, cu rezultate remarcabile pentru echipa !
    Felicitari tuturor participantilor, si succes la ultima etapa ,, Cupa Crater ” !

Leave A Reply